طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس به خوبی پیش میرود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس پیشرفت داشته و تاکنون نتیجه خوبی هم داشته است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با توجه به اقبال مردم از بورس و افزایش تعداد فعالان بازار بورس در سال جاری و نیز افزایش حجم معاملات و حجم مبادلات در یک روز، معمولاً
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس پیشرفت داشته و تاکنون نتیجه خوبی هم داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با توجه به اقبال مردم از بورس و افزایش تعداد فعالان بازار بورس در سال جاری و نیز افزایش حجم معاملات و حجم مبادلات در یک روز، معمولاً سامانه موجود معاملات بورس tsetmc که توسط یک شرکت فرانسوی به نام آتوس طراحی شده، اما از حدود ۱۰ سال پیش تاکنون بهروزرسانی نشده، دچار کندی میشود.
همچنین به گفته برخی کارشناسان، سامانه معاملات بورس توسط فرانسویان و سامانه پس از معاملات که توسط یک شرکت کانادایی طراحی شده، معمولاً با کندی عملکرد همراه میشود.
در این زمینه بسیاری از کارشناسان معتقدند باید یک سامانه معاملات ایرانی و بهروز طراحی شود تا پاسخگوی استقبال گسترده سهامداران از بازار سرمایه باشد.
همچنین محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران هم قبل از این به خبرنگار فارس گفت: در یک همکاری در بین دانشگاه تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار، سامانه کاملاً بومی برای معاملات و پس از معاملات بورس طراحی میشود و این سامانه به زودی زیر بازار عملیات آزمایشی قرار میگیرد.
در این زمینه خبرنگار فارس با حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار این موضوع را مطرح کرد که سامانه ایرانی برای معاملات بورس چه زمانی زیر بار عملیات میرود که وی نیز گفت: هنوز زمان دقیقی نمیتوان مشخص کرد که سامانه بورس زیر بار عملیات برود، اما کار طراحی سامانه ایرانی معاملات جلو رفته است و طبق گزارشی که به ما دادهاند، این سامانه نتیجه خوبی هم داشته است.
وی افزود: یک شرکت مشترک بین دانشگاه تهران و شرکت فناوری اطلاعات بورس تهران تشکیل شده و کار طراحی سامانه معاملات بومی برای بورس را دنبال میکنند.
به گفته رئیس سازمان بورس در کوتاهمدت و میانمدت از هر سامانهای استفاده کنیم، مجبوریم در بلندمدت یک سامانه بومی برای معاملات بورس درست کنیم که هم شامل سامانه trade یعنی معاملات و هم شامل سامانه post trade یعنی بعد از معاملات باشد. البته طراحی چنین سامانهای در کوتاه مدت نمیشود و حداقل ۴ تا ۵ سال زمان برای آن لازم است.
قالیباف اصل در پاسخ به این پرسش که آیا سامانه بومی میتواند جایگزین سامانههای موجود معاملات بورس شود و با توجه به اینکه تعداد تراکنشها و معاملات به شدت افزایش یافته، آیا سامانه بومی پاسخگو خواهد بود، اظهار داشت: اتفاقاً سامانه بومی معاملات برای همین مسئله طراحی شده تا جایگزین سامانههای موجود شود و با سامانههای روز دنیا رقابت کند.
وی در مورد اینکه اسم سامانه بومی معاملات بورس چیست، گفت: هنوز نوزاد متولد نشده که برایش اسم بگذاریم.
به گزارش خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «درخواست حل مشکل هسته معاملات بورس»، «رفع مشکلات بورس و ارتقای هسته معاملات» ،«مشکل هسته معاملاتی بورس را حل کنید»، «مشکلات هسته معاملات بورس و کارگزاریها را حل کنید» و «اختلال های پیاپی در هسته معاملات بورس» خواستار پیگیری خبرنگار و پاسخگویی مسئولان شدند.
برچسب ها :اوراق بهادار ، ایرانی ، بورس ، سامانه ، معاملات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰