کد خبر : 28652
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 تیر 1404 - 9:49

«پشت پرده» گزارش می‌دهد:

از سنگرشکن‌های آمریکا چه می‌دانیم؟

از سنگرشکن‌های آمریکا چه می‌دانیم؟
آمریکا شب گذشته به سه سایت هسته‌ای ایران حمله کرد؛ اما چرا این وظیفه خطرناک به آمریکا سپرده شد و اسراییل از آن شانه خالی کرد؟ برخی کارشناسان نظامی مدعی‌اند که در دست داشتن بمب‌های سنگرشکن توسط آمریکا و احتمال موفقیت بیشتر در این عملیات باعث چنین اقدامی شده است. اما به واقع بمب‌های سنگرشکن چه خصوصیاتی دارند؟
Print Friendly, PDF & Email

به گزارش پشت پرده– آمریکا شب گذشته با دو نوع موشک سنگرشکن GBU و موشک تاماهاوک به سه سایت هسته‌ای حمله کرد. این موشک‌ها با توجه به کارکردشان، به ۶۰ متر زیرزمین نفوذ می‌کنند اما تأسیسات هسته‌ای ایران بیش از این زیرزمین قرار دارند. هنوز مشخص نیست سنگرشکن‌های آمریکایی که این حجم از تبلیغات روی آن می‌شد، تا چه حد موفق عمل کرده است.

بمب GBU-57 A/B

۱۳.۵ تن وزن کلی و ۲۶۰۰ تن مواد منفجره، با نفوذ ۶۰ متر زیر زمین، این بمب را به یکی از بهترین بمب‌های سنگرشکن آمریکا تبدیل کرده است. طول این بمب تقریباً ۶. ۲ متر و قطر آن حدود ۰. ۸ متر است. این بمب می‌تواند به ۶۰ متر بتن مسلح و ۴۰متر سنگ سخت نفوذ کند. بمب سنگرشکن تنها بر روی بمب افکن b2 امکان نصب دارد و ۶ فروند از این بمب افکن‌ها برای حمله به فردو وارد ایران شدند. روند ساخت این بمب نیز متعلق به امروز نیست و ۲۴ ساعت قبل، ورثروپ گرومن و لاکهید مارتین به عنوان دو شرکت تحقیقاتی، روند ساخت این بمب را آغاز کردند. برخی مدعی‌اند که بمب‌های شب گذشته تاکنون در یک عملیات واقعی امتحان نشده و در سال ۲۰۰۷ در میدان موشکی وایت سندز مورد امتحان قرار گرفته بود.

موشک‌های تاماهاوک

این موشک در دهه هفتاد میلادی مورد مطالعه قرار گرفت و به نوعی برای حمل کلاهک هسته‌ای مدنظر آمریکایی‌ها بود. این موشک نوعی موشک جنگی دور برد مادون سرعت صوت از نوع موشک کروز محسوب می‌شود. در حال حاضر شکل توسعه یافته این موشک توسط شرکت ریتون ساخته می‌شود. نوع تی ال ای‌ام-سی، تاماهاک با بمب منشعب شونده برای حملات زمینی تی ال ای‌ام-دی، تاماهاک مجهز به کلاهک هسته‌ای تی ال ای‌ام-ای و تی ال ای‌ام-ان و موشک تاماهاک ضد موشک ناو‌های جنگی(تی ای اس‌ام) استفاده می‌شود. آخرین نسخه این موشک با برد ۱۶۰۰ کیلومتر، توانایی نفوذ در مقاصد سخت را دارد و احتمالاً موشک شلیک شده به مناطق هسته‌ای ایران نیز از همین نوع بوده است. این نوع موشک عمدتاً از زیردریایی‌ها شلیک می‌شود.

هزینه حمله موشکی

طبق برآورد‌های اولیه، تولید هر عدد از بمب‌های سنگرشکنی که تنها بر روی فردو ریخته شد، ۳.۵ میلیون دلار هزینه دارد. با این حساب آمریکا در عملیات شب گذشته ۴۲ میلیون دلار موشک تنها بر روی فردو ریخته است. ۳۰ موشک تاماهاک کروز نیز در دیگر نقاط شلیک شده که آن‌ها نیز موشک‌های گرانی محسوب می‌شدند. در مجموع حمله شب گذشته برای آمریکا نزدیک ۱۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است.

آیا آمریکا موفق بود؟

یکی از اختلافات جدی میان غربی‌ها بر سر حمله آمریکا به ایران، موضوع میزان موفقیت در این عملیات بود. اکونومیست در گزارشی مدعی است که بمب‌های سنگرشکن آمریکا در بهترین حالت ۸۰ متر زیر زمین را تخریب می‌کنند در حالیکه تأسیسات هسته‌ای ایران ۱۰۰ متر زیرزمین است و بخش‌های زیادی از تجهیزات حساس و اورانیوم غنی‌سازی شده از آن خارج شده است. به گفته کارشناسان باید سه روز صبر کرد که میزان خسارت‌ها محاسبه شود.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.