عملیات احیا در ایران خودرو با برنامه های مقیمی در۵ ماهه اخیر
تغییرات مدیریتی در بزرگ ترین خودروساز کشور، توانست تحریم ها را به فرصت تبدیل کند، شاخص های کلیدی و مهم ایران خودرو با تفکر جهادی مقیمی از روزهای ابتدایی شهریورماه امسال روند بهبود و صعودی را در پیش گرفته و همچنان تا ایجاد شرایط یکنواخت و باثبات در تولید و عرضه خودرو ادامه خواهد داشت. در کنار آن برنامههای توسعه محصول و طراحی و تولید محصولات جدید نیز در دستور کار قرار دارد.
به گزارش بازتاب خبر به نقل از ایکوپرس – در مدت کوتاهی که از مدیریت فرشاد مقیمی مدیر جوان و با انگیزه در مجموعه معظم ایران خودرو می گذرد، این امر به اثبات رسیده است که می توان با تکیه بر داشته ها و بدون نگاه به بیرون از مرزهای کشور، همچنان مسیر تعالی و توسعه را پیمود.
در این مقال بخشی از دستاوردها و اقدامات مقیمی مدیرعامل ایران خودرو از زمان انتصاب در این خودروسازی را مرور می کنیم.
مقیمی اقدامات اصلاحی مهم و سازندهای را در مسیر بهبود شرایط تامین و تولید خودرو و عرضه به بازار انجام داده است. یکپارچه سازی فرآیند تامین و ایجاد انسجام در فعالیت های توسعه ساخت داخل و تامین قطعات و مجموعه ها از جمله مهم ترین رویکردهای مدیریتی وی بوده است.
وی با تدوین نقشه راه در مدیریت شبکه تامین، بازگشت تامین و انسجام ساخت داخل در این حوزه را در به عنوان هدف کوتاه مدت خود تعیین کرد و وضعیت فعلی تولید گواهی برای تحقق این هدف در ایران خودرو است. تدابیر مدیریت ارشد ایران خودرو سبب بهبود تولید در زنجیره ارزش خودرو شده و مسیر روشنی را بر صنعت خودرو کشور به ویژه گروه صنعتی ایران خودرو گشوده است.
اقدامات حوزه تامین محصول
بازمعماری شبکه تامین و اجرای طرح رده بندی قطعه سازان هدف میان مدت و انسجام فعالیت های تحقیق، طراحی و توسعه خودرو و قطعات و مجموعه ها هدف بلندمدت ایران خودرو برای دستیابی به نقطه مطلوب در شبکه تامین قطعه است.
تعامل موثر و شفاف و شبکه تامین و طرح موضوع اتاق شیشهای و خالی ابهام در ارتباط با قطعه سازان، از رویکردهای مهم و اصلی ایران خودرو است. در همین پیوند برگزاری جلسات مشترک با انجمن های قطعه سازی و قطعه سازان در خصوص مسائل مختلف نظیر استراتژی، حوزه مالی و اقتصادی، توسعه ساخت داخل و… در دستور کار قرار گرفته است.
درحال حاضر نیز الزامات پیاده سازی مدل ارتباطی با تامین کنندگان (SRM) در شرکت ساپکو که به تازگی طراحی شده، درحال اجرا است.
راهبرد توسعه و تعمیق ساخت داخل مواد، قطعات و مجموعه های تولیدی در ماه های اخیر با جدیت بسیار بالایی دنبال شده است. اجرای سیاستهای وزارت صمت در برگزاری میزهای خودکفایی در کنار برنامه های داخلی ایران خودرو در تعمیق ساخت داخل و خودکفایی قطعات و همچنین همکاری با نهادهای توانمند مانند صنایع دفاعی در دستور کار قرار گرفته و دنبال می شود.
برنامهریزی خودکفایی قطعات، مجموعهها و مواد اولیه در سالهای ۹۸ و ۹۹ با پیشبینی کاهش ارزبری ۲۴۴میلیون یورو برنامه ریزی شده و با تشکیل ستاد ساخت داخل جهت بررسی و پیگیری برنامه ها و اقدامات خودکفایی و رفع موانع و همچنین مشارکت در برگزاری میزهای خودکفایی وزارت صمت در تحقق اهداف گام برداشته می شود. درحال حاضر کاهش ارزبری قطعات و مواد اولیه داخلی سازی شده میزها و موارد خارج از میزها به میزان ۴۹ میلیون یورو با تولید انبوه ۴۲ قطعه و ۸ آیتم مواد اولیه محقق شده است. بخش اصلی دستاوردهای این بخش حاصل امضای میثاق نامه اتحاد و همدلی ایران خودرو با قطعه سازان برای تحقق برنامه تولید ایران خودرو بوده است.
در همین راستا، به منظور تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع کارآفرینان کشور، برگزاری نمایشگاه دائمی ارایه توانمندیها و نیازهای زنجیره تامین ایران خودرو نیز در محل شرکت ساپکو نیز در حال برنامهریزی و اجرا است.
توسعه ساخت داخل قطعات محصول جدید
با آغاز تحریم های صنعت خودرو و قطع همکاری با شرکای خارجی، طراحی و تولید محصول جدید ایران خودرو برای مدتی به محاق رفت. در ماه های اخیر و در دوران مدیریت جدید ایران خودرو، داخلی سازی قطعات با فنآوری بالا در محصول جدید برنامه ریزی شده و از تمامی سازندگان معتبر و توانمندی داخلی برای مشارکت در این طرح دعوت به عمل آمده است.
قطعات و مجموعه های خودروی جدید مشتمل بر ۸۳۹ قطعه پروژهایی و مجموعه است که با همکاری تعداد ۱۵۰ سازنده روند خودکفایی آن آغاز شده و تا تولید انبوه محصول ادامه خواهد یافت.
درحال حاضر بخشی از قطعات داخلی سازی شده و بخش دیگری نیز در دست توسعه و خودکفایی است. از مهمترین عوامل انگیزشی میان قطعه سازان پرداخت مطالبات بوده است. مدیرعامل ایران خودرو با اجرای عدالت در میان زنجیره تامین و افزایش پرداخت از ۳۰ میلیارد در مهرماه به ۸۰ میلیارد تومان در دی سبب رونق تولید در قطعه سازان و بازگشت به کار تعداد زیادی از نیروهای انسانی واحدهای قطعه ساز شده است.
شکست رکورد در تولید ایران خودرو
همت زنجیره تامین و تلاش شبانه روزی کارگران خطوط تولید ایران خودرو در نهایت منجربه ایجاد رونق به خطوط تولید ایران خودرو و بازگشت این شرکت به روزهای اوج تولید شد.
در روزهای پایانی دی ماه رکورد تولید روزانه در گروه صنعتی ایران خودرو شکست و در روز پایانی این ماه تعداد ۲۵۵۷ دستگاه انواع خودرو سواری و وانت تولید شد. در این ماه تولید نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۱۸ درصدی افزایش یافت. در آذرماه نیز تولید تجاری و تحویل به بازار خودرو با ثبت عدد ۵۱۲۵۰ دستگاه شکست.
بررسی آمار تولید نشان می دهد تعداد تولید مکانیکی در ایران خودرو از عدد ۹۵۰ در هفته دوم شهریورماه به ۲۵۰۰ دستگاه در دی ماه رسیده است. در همین حال میزان تجاری سازی و عرضه به بازار محصولات نیز از ۶۵۰ دستگاه در نیمه دوم شهریور به ۲۴۰۰ دستگاه در دی ماه دست یافته است.
همکاری با دانش بنیان ها
مدیرعامل جوان و پویای ایران خودرو از ابتدای شروع به کار در ایران خودرو رویکردی معطوف به جوان گرایی و توجه به دانشجویان و شرکت های دانش بنیان داشته است. «جتکو» یکی از مراکز تحقیقاتی ایران خودرو است که با حمایت مدیرعامل در آبان ماه سال ۹۸ به عنوان شرکتی دانش بنیان به ثبت رسیده است. این مرکز که نزدیک به ۱۷۰ نیروی متخصص و نجبه دانشگاهی و صنعتی را در خود جای داده، پروژه های توسعه ای دانش بنیان را به اجرا میگذارد. جوانان این مرکز طراحی پلتفرم اختصاصی ایران خودرو را در دستور کار قرار داده اند و پیشرفت هایی نیز در این زمینه به چشم میخورد. فعالیتهای جتکو در مسیر تحقق اهداف ایران خودرو در رویکرد همکاری با دانش بنیانها راهگشا خواهد بود.
از شرکتهای دانش بنیان که ایران خودرو از توانمندی آنان در مسیر توسعه بهره می گیرد میتوان به شرکتهای فاطر، الکترونیک پردازش سبلان، پارس سامان ایرانیان، سیال نیرو، بلبرینگ ایمن و قالبهای پیشرفته اشاره کرد. رویکرد جدید ایران خودرو طراحی مدل مناسب و پایدار اقتصادی در همکاری با شرکتهای دانشبنیان است.
در همین راستا نیازهای نوین خودروسازی از جمله طراحی، تست و تولید قطعات «های تک»، تولید خودروهای برقی و هیبریدی و طراحی پلتفرم متکی بر دانش ایرانی به منظور حضور موثر در بازارهای صادراتی و همچنین توانمندی شرکتهای دانشبنیان شناسایی شده و ایران خودرو با ایجاد اتصالی پایدار میان این دو به صورت هدفمند حرکت خواهد کرد.
فروش و خدمات پس از فروش
ساماندهی حوزههای مرتبط با مشتریان به ویژه ارایه خدمات پس از فروش مطلوب به مشتریان همواره مورد تاکید مدیرعامل ایران خودرو بوده است.
در ابتدای امر و در مهرماه امسال به منظور ایجاد هماهنگی و انسجام در این حوزه، برخی دستورالعملهای مرتبط با خدمات به مشتریان مورد بازنگری قرار گرفت.
ادغام و یکپارچهسازی حوزههای فروش و خدمات پس از فروش از جمله اقدامات مهم برای یکپارچه سازی خدمات این حوزه بوده است. این ادغام با هدف خلق ارزش افزوده برای مشتریان با هزینه کمتر، اعمال سیاستهای یکپارچه برای کاهش هزینه در چرخه عمر محصول و اعمال مدیریت واحد برای نظارت بر عملکرد شبکه و بهبود مستمر بوده است. کاهش هزینههای اداری به دلیل موازی کاری و افزایش درآمدها و بهبود کیفیت خدمات از دیگر اهداف مورد انتظار از ادغام بخش های فروش و خدمات پس از فروش ایران خودرو است.
در حوزه فروش محصولات نیز به منظور جذب بیشتر نقدینگی و تزریق آن به خطوط تولید نسبت به مدیریت تعهدات فروش و کاهش تعهدات معوق اقدام شده است. همچنین به منظور افزایش رضایتمندی مشتریان امکان تحویل حضوری خودرو در سایتهای تولید ایران خودرو نیز فراهم شده است.
سلامت اداری، اصلاح ساختار و حاکمیت شرکتی
اصلاح و ترمیم جو بیاعتمادی ایجاد شده نسبت به صنعت خودروسازی در سالهای گذشته، نیازمند اصلاحات ساختاری در سطح گروه صنعتی ایران خودرو بود. در همین راستا اقداماتی مانند تهیه و ابلاغ برنامههای سلامت اداری و شفافسازی صورت گرفت.
در همین مسیر تطبیق شرایط گروه صنعتی ایران خودرو با قوانین و مقررات مرتبط در حوزههای حاکمیت شرکتی در دستور کار و اقداماتی در زمینه بهبود شرایط صورت گرفت. احیای شرکت ساپکو و تلفیق فرآیند تامین با هدف تمرکز در سیاستگذاریهای این حوزه از جمله اصلاحات ساختاری بود. تجمیع حوزه خدمات فروش و پس از فروش نیز با همین هدف انجام شد.
خروج از ماده ۱۴۱ و رفع موانع و محدودیتها
با توجه به افزایش زیان انباشته گروه صنعتی ایران خودرو و شناسایی زیان در مقطع زمانی ۹ ماهه سال جاری، تجدید ارزیابی دارایی های ایران خودرو به منظور خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت در دستور کار قرار گرفته است.
در این زمینه کمیتههای تخصصی تجدید ارزیابی دارایی ها و اصلاح ساختار مالی برای تسریع در فرآیند اجرایی تشکیل شده است.
همچنین تفاهم نامهای با مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برای ارزیابی تمامی دارایی های استهلاک ناپذیر گروه صنعتی ایرانخودرو منعقد شده است.
با تشکیل و ابلاغ تیمهای کارشناسی برای ارزیابی تمامی شرکتها و همچنین املاک گروه صنعتی ایران خودرو این ارزیابی طبق برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال صورت خواهد پذیرفت.
درحال حاضر ۱۰۴ شرکت تابعه و وابسته برای ارزیابی و کارشناسی به مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه معرفی شدهاند.
تفاهمنامههای نوسازی
توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله تعهدات و مسئولیتهای اجتماعی ایران خودرو در قبال جامعه محسوب میشود.
برهمین اساس در تفاهم نامه ای با وزارت کشور مقرر شد تا نسبت به توسعه و نوسازی ناوگان مینی بوس و اتوبوس کشور اقدام شود. همچنین در تفاهم نامه ای با شهرداری تهران توسعه و نوسازی ناوگان مینی بوس و اتوبوس تهران در دستور کار قرار گرفته است.
با توجه به ارزبری بالای واردات اتوبوس نیز مقرر شد نسبت به بازسازی اتوبوس های کارکرده اقدام شود. در این فرآیند اتوبوسهای کارکرده به سطح آلایندگی و استانداردهای مصوب روز خواهند رسید. این اقدام در برخی کلانشهرها از جمله اصفهان آغاز شده است.
ایران خودرو در تفاهم با تاکسیرانی نیز اقدام به تحویل ۶ هزار دستگاه ون فوتون وانا در سه سال آینده خواهد کرد.
قرارداد نوسازی ۱۰ هزار دستگاه تاکسی سواری و تحویل بیش از هزار دستگاه از آن تاکنون نیز از اقدامات مهم و برجسته صورت گرفته در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است.
واگذاری اموال، داراییها غیرمولد
از جمله مسیرهای تامین نقدینگی تولید حذف و واگذاری داراییهای غیرمولد و مازاد ایران خودرو است. در ماههای اخیر تلاش های زیادی در این زمینه صورت گرفته و بخشی از آن نیز به ثمر نشسته است. تاکنون ۹۶ میلیارد تومان از اموال و دارایی های مازاد ایران خودرو واگذار شده و همچنین فرآیند واگذاری بیش از ۲۰۰ ملک از مجموع املاک ایران خودرو نیز آغاز شده است.
برچسب ها :ایران خودرو ، بازتاب خبر ، عملیات احیا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰