در بانکداری دیجیتال، زمین بازی را مشتری تعیین میکند
این بانکداری الزاماتی به همراه دارد و مستلزم تحول و مدرن سازی در کلیه لایههای مدیریتی، عملیاتی، اجرایی و فناوری است. سوای آن نیازمند گذار از یک دیدگاه محصولگرا به مشتریگرا و خدمتمحور است.
عبدالمجید پورسعید، مدیرعامل بانک ایران زمین در گفت وگویی با خبرنگار نبض بازار بر این موضوع تاکید دارد که در بانکداری دیجیتال بانکها، دیگر به دنبال توسعه محصولات با نگاه خود نیستند بلکه سعی می کنند نوآوری را از بیرون از بانک به داخل داشته باشند و با مشارکت استارتاپها و فینتکها محصولاتی نوآورانه را به مخاطبان خود ارائه کنند.
پورسعید با اشاره به تفاوتهای بانک ایران زمین در مسیر بانکداری دیجیتال با سایر بانکها میگوید ما تنها به دنبال پیاده سازی فرآیندهای بانکی به صورت دیجیتال نبودیم و در حقیقت آنچه ما آن را تفاوت خود با سایر بانکها میدانیم ایجاد پلتفرمی به نام فراز است که استارتاپها و فینتکها میتوانند از بستر آن استفاده کنند و به مشتریان و مخاطبان خود سرویس و خدمات را ایجاد و ارائه کنند. این بزرگترین تفاوت ما با سایر بانکها در این عرصه است.
بانک ایران زمین هدفگذاری بانکداری دیجیتال را از مدت ها پیش آغاز کرده و مرداد امسال را به عنوان اعلان عمومی آن تعیین کرد. درباره مفهوم بانکداری دیجیتال و تفاوت آن با بانکداری الکترونیک توضیحاتی بفرمایید؟
بانک ایران زمین از سال ۱۳۹۵، چشمانداز خود را پیادهسازی بانکداری دیجیتال قرار داد و این موضوع را رسما اعلام کرد. در آن سال هنوز بانکهای دیگر و شاید مشاغل دیگر نسبت به این نوع بانکداری اطلاعات چندانی نداشتند و خیلیها تفاوت بانکداری دیجیتال و بانکداری الکترونیک را نمی دانستند. به مرور بانکهای دیگر به این عرصه وارد شدند و به نوعی موضوع گذر از بانکداری الکترونیک یا سنتی مطرح شد و پس از آن نگاه کارشناسان و متخصصان نسبت به بانکداری دیجیتال تغییر کرد.
اگر به شکلی ساده بخواهیم در مورد بانکداری دیجیتال و تفاوت آن با بانکداری الکترونیک صحبت کنیم باید بگویم بانکداری دیجیتال بانکداری است که توسعه سرویس و محصول به خواست مشتری انجام میشود. یعنی فقط به صرف اجرای الکترونیک فرایندها این بانکداری پیادهسازی نمیشود.
در بانکداری دیجیتال بانکها، دیگر به دنبال توسعه محصولات با نگاه خود نیستند بلکه سعی می کنند نوآوری را از بیرون از بانک به داخل داشته باشند و با مشارکت استارتاپها و فینتکها محصولاتی نوآورانه را به مخاطبان خود ارائه کنند.
امروز ما مفتخر هستیم که بگوئیم اولین بانکی هستیم که این چرخه و زیر ساخت را ایجاد کرده است. ما از طریق مرکز نوآوری و با حمایت از استارتاپها و شرکتهایی که به دنبال ایجاد نوآوری در حوزه پرداخت هستند و همچنین ایجاد زیر ساختهای لازم در بانک ایران زمین، زمینه ایجاد محصولات نوآورانه در خارج از بانک را ایجاد کردهایم.
اقدامات بانک ایران زمین با سایر بانکها در بانکداری دیجیتال چه تفاوتی دارد و آیا میتوان گفت که ایران زمین در این زمینه پیشتاز است؟
همانطور که اشاره شد ما تنها به دنبال پیادهسازی فرآیندهای بانکی به صورت دیجیتال نبودیم و در حقیقت آنچه ما آن را تفاوت خود با سایر بانکها میدانیم ایجاد پلتفرمی به نام فراز است که استارتاپها و فینتکها میتوانند از بستر آن استفاده کنند و به مشتریان و مخاطبان خود سرویس و خدمات را ایجاد و ارائه کنند. این بزرگترین تفاوت ما با سایر بانکها در این عرصه است.
البته در این زمینه جا دارد مقامات ناظر نیز پا به پای شبکه بانکی حرکت کنند و هرچه زودتر قوانین این عرصه را ابلاغ کنند تا بتوان به سرعت امور را پیش برد.
بی توجهی نظام بانکی به موضوع بانکداری دیجیتال چه مشکلاتی را برای آنها به وجود خواهد آورد؟
من تصویر میکنم موضوع بی توجهی به بانکداری دیجبتال در حال حاضر در نظام بانکی مطرح نیست، به دلیل اینکه تمامی بانکها با حضور در بازار رقابت، ارائه خدمات به کسب و کارها و مشتریان و همچنین کاهش هزینههای خود، ملزم به اجرای بانکداری دیجیتال هستند. امروز بانکداری چیزی جز بانکداری دیجیتال را نمیپذیرد و هر سرویس یا خدمتی که ایجاد میشود بر همین اساس خواهد بود.
جایگاه مشتری در بانکداری دیجیتال کجاست و چه دستاوردی برای مشتریان به همراه دارد؟
اساس بانکداری دیجیتال برپایه خواست مشتری پیگیری میشود و در واقع مشتری است که به بانک میگوید به چه سرویس و خدمتی، در کجا نیازمند است. شما به شبکههای اجتماعی نگاه کنید، مشتری بانکها را مجاب به ارائه خدمت در این شبکهها کرده است زیر اوست که زمین بازی را تعیین میکند.
از نگاه ما زمین بازی توسط مشتری تعیین میشود و این اصل بانکداری دیجیتال است.
برچسب ها :بانک ایران زمین ، بانکداری دیجیتال ، نظام بانکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰