بررسی نهایی این پرونده چی شد؟
ردپای مدیران فوتبالی در تخلفات فولاد مبارکه
به گزارش پشت پرده، در روزهای اخیر، ماجرای فساد و تخلف ۹۲ هزار میلیاردی در فولاد مبارکه، حسابی نقل محافل شده که ردپای مدیران فوتبالی و باشگاه سپاهان هم در آن دیده میشود.
مدتها بود که روند تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه سپاهان اصفهان توسط مجلس شورای اسلامی آغاز شده و این هیئت اخیراً گزارش کامل خود را در مجلس قرائت کرد. گزارش نهایی که حدود ۳۰۰ صفحه است و تخلفات بیشماری در آن قید و برای بررسی بیشتر و البته برخورد قضایی به قوه قضاییه ارسال شده است.
مسئلهای که در این گزارش دیده میشود، اشارههای پیاپی به تخلفات رخ داده در شرکت فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه یا همان باشگاه سپاهان است. با انتشار گزارش جامع هیئت تحقیق و تفحص، ابعاد جدیدی از تخلفات و ابهامات صورت گرفته در این باشگاه اصفهان مشخص شده است. در بخشی از این گزارش به افزایش ۲۰۰ و ۳۰۰ درصدی بودجه باشگاه سپاهان در سالهای ۹۸ و ۹۹ و در ادامه به تخلفات و ابهامات در نحوه هزینه این بودجه اشاره شده است که در زیر نگاهی به بخشی از این موارد میاندازیم.
به کارگیری ۱۶ مشاور و پاداش ۲۷۶ میلیون تومانی مدیرعامل
پرداخت پاداش هیئت مدیره با وجود زیان ده بودن!
هزینه ۱۰ میلیارد تومانی در اصلاح قراردادها و دادن هدیه
هزینه میلیاردی در تهیه کفش، کت و شلوار، دوچرخه، ساعت هوشمند برای مدیران و قاچاق لباس!
خرج بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی تبلیغات برای جذب بازیکن و امور باشگاه
افزایش ۲۰۰ درصدی حقالزحمه بازیکنان و هزینه ۱۸ میلیون تومانی برای هر دقیقه بازی
۵.۴ میلیارد تومان + ۸۰ هزار دلار بابت حق کارگزاری!
سرانجام تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد مالی شرکت فولاد مبارکه به پایان رسید. انتشار گزارش حدود ۳۰۰ صفحهای، نشان از بروز تخلفات گسترده مالی در این شرکت در بازه زمانی مهر ۱۳۹۷ تا تیر ماه ۱۴۰۰ دارد.
مهر ماه ۱۳۹۹ بود که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان را به دلایلی، چون سوءمدیریت، پرداخت حقوقهای نجومی و پیگیری برخی پروژهها بدون توجه به توان متخصصان داخلی به هیئت رئیسه مجلس ارائه دادند. هیئت رئیسه مجلس نیز طرح تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان را به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارجاع داد تا متقاضیان تحقیق و تفحص ادله خود را در آنجا مطرح کنند که در نهایت اعضای کمیسیون صنایع مجلس با این تحقیق و تفحص موافقت کردند و گزارش خود را برای قرائت در صحن علنی مجلس به هیئت رئیسه ارائه دادند.
دریافت ۱۸ میلیون تومان از فولاد مبارکه برای هر دقیقه بازی!
در ادامه این گزارش و در بخشی که مرتبط با فوتبال و سپاهان است، پرده از یک فساد مالی در سپاهان برداشته شده. تجارت نیوز در این باره نوشته است:
باشگاه فوتبال سپاهان اصفهان نیز دریافتیهای قابل توجهی در طول سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ داشت. این شرکت فقط در یک فقره بابت تبلیغات ۳۰۰ میلیارد تومان پول به حساب این باشگاه واریز کرد. البته این پول درنهایت برای عقد قرارداد ۱۳ میلیارد تومانی با بازیکنان یا پرداخت حقوق ماهانه ۹۵ میلیون تومانی مدیرعامل (محمدرضا ساکت) هزینه شد.
همچنین بررسیها نشان میدهد پنج بازیکن تیم سپاهان که در طول فصل گذشته روی هم ۱۳۱۷ دقیقه به زمین بازی رفتهاند، درمجموع ۲۰ میلیارد تومانی دریافت کردهاند.
علاوه بر این، نام ۲۶ نفر در بین سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ در فهرست باشگاه دیده میشود که هیچگاه به میدان مسابقه نرفتهاند. این ماجرا زمانی اهمیت پیدا میکند که مشخص میشود این افراد ۶٫۵ میلیارد تومان دریافتی از فولاد مبارکه داشتهاند.
حقالزحمه ۱۷ بازیکن این تیم نیز در فصل ۹۹-۱۴۰۰ به ۵۵ میلیارد تومان میرسد. یعنی این افراد برای هر دقیقه بازی بدون محاسبه سایر هزینهها حدود ۱۸ میلیون تومان دریافت کردهاند.
گزارش مجلس نشان میدهد، امیر قلعهنویی که قرارداد ۲٫۵ میلیارد تومانی با این باشگاه داشت، بهناگاه قرارداد خود را فسخ کرد. ماجرا زمانی جالب میشود که پس از فسخ قرارداد، او با دریافت پنج میلیارد تومان رقم بالاتر دوباره سرمربی سپاهان میشود!
تاج فدراسیون فوتبال بر سر فولاد مبارکه!
البته تخلفات سپاهان پایان فساد فوتبالی این موضوع نیست، بلکه ردپای مهدی تاج هم در این پرونده گسترده دیده می شود.
بر اساس گزارش تجارت نیوز: مهدی تاج که اکنون نامش در بین سه کاندیدای نهایی ریاست فدراسیون فوتبال مشاهده میشود هم در تخلفات فولاد مبارکه بدون سهم نماند. او که در دوره پیشین ریاست خود بر فدراسیون بازنشسته بود، بعد از خروج از فدراسیون دوباره به شرکت فولاد بازگشت. اولاً این اعاده به خدمت بر خلاف نص صریح قانون بود. در ثانی آنطور که نمایندگان مجلس گزارش دادهاند او همچنان در حال دریافت حقوق نجومی است.
تاج که از دوره قبلی ریاست خود بر فدراسیون قرارداد عجیب با مارک ویلموتس را بر جای گذاشت، تا شهریور ۱۴۰۰ بیش از ۹۵۰ میلیون تومان از فولاد مبارکه دریافتی داشت.
در دوره مورد بررسی عملکرد شرکت فولاد گویا سرمایه چنان بیارزش بود که حتی ترخیص کالا از گمرک اهمیتی نداشت. چنانکه در یک مورد صرفاً به دلیل سهلانگاری در ترخیص فولاد مبارکه متحمل زیان ۶۳۸ میلیارد تومانی شد!
برچسب ها :تخلف ، شرکت فولاد مبارکه ، فوتبال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
باید اموالشون توقیف بشه
از این پرونده به سادگی نمیشه عبور کرد
۹۲ هزار میلیارد خیلی پول زیادیه
هرچه زوتر باید این تخلف شفاف سازی بشه
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 15 در انتظار بررسی : 10 انتشار یافته : ۵