مذاکره بهانهای برای فرار دولت از پاسخگویی است
به گزارش پشت پرده ،طرح موضوع مذاکره، بهانه و راهی برای فرار از پاسخگویی در باره عملکرد منفی و غیرقابل دفاع دولت و سیاست های ناکارآمد مدیریتی دولتمردان است.بدون تردید موضوع اقتصاد، اولویت اول هر جامعه ای است، مسئله ای مهم که سال هاست در کشورمان وضعیت بحرانی پیدا کرده و هر چه می گذرد
به گزارش پشت پرده ،طرح موضوع مذاکره، بهانه و راهی برای فرار از پاسخگویی در باره عملکرد منفی و غیرقابل دفاع دولت و سیاست های ناکارآمد مدیریتی دولتمردان است.بدون تردید موضوع اقتصاد، اولویت اول هر جامعه ای است، مسئله ای مهم که سال هاست در کشورمان وضعیت بحرانی پیدا کرده و هر چه می گذرد نه تنها درمانی ندارد، بلکه وضعیت آن وخیم تر و سفره های مردم کوچکتر می شود.
این در حالی است که دلیل اصلی بروز این مشکلات تحریم داخلی است و از سوء مدیریت و سیاست های ناکارآمد دولت نشات می گیرد، دولتیانی که این روزها هم سودای مذاکره مجدد در سر دارند، گویا بدعهدی آمریکا و دستکش مخملی اش را فراموش کرده اند.
همانطور رهبر معظم انقلاب هم فرمودند که “ما مسیر رفع تحریم را یکبار امتحان و چند سال مذاکره کردیم اما به نتیجهای نرسید”، گشایشی از مذاکره و خارج حاصل نخواهد شد.
در همین راستا با ۲ نفر از کارشناسان مسائل اقتصادی به منظور بررسی دلایل مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور و راه حل برون رفت آن گفت و گویی انجام شده است.
جولان مشکلات معیشتی
حمید عرفانی فر، کارشناس مسائل اقتصادی در این باره به خبرنگار ما گفت: ایران اسلامی سرشار است از ظرفیت ها و استعدادهای ناب و بی نظیر و بهترین نیروهای انسانی را در خود پرورش داده، نیروهایی انقلابی که می توانند با ارائه نظرات کارشناسانه و عزم جدی گام های ارزنده ای را در کاهش مشکلات بردارند.
وی افزود: اما با وجود همه این پتانسیل ها و فرصت های بی نظیر، شاهد مشکلات اقتصادی و معیشتی هستیم که روز به روز شرایط را برای مردم سخت تر کرده و آن ها را در تنگنا قرار داده، به گونه ای که بسیاری از مواد غذایی از سفره شان رخت بسته است، مشکلاتی که اصلی ترین دلیل آن مدیریت ناکارآمد و راه حلش هم مدیریتی است.
این کارشناس با بیان این که نسخه اقتصاد مقاومتی راه حل مشکلات اقتصادی است، تصریح کرد: همچنین می توان این مشکلات معیشتی را که شرایط را بر همگان سخت کرده از طریق مدیریت انقلابی، مردمی و جهادی کشورمان حل کرد، اما زمزمه هایی مبنی بر مذاکره مجدد با آمریکا از سوی دولت به گوش می رسد.
مذاکراه راهگشا نیست
وی افزود: تجربه تلخ برجام و همچنین مذاکرات آمریکا با دیگر کشورها که عهدشکنی ایالات متحده و عدم لغو تحریم ها را به همراه داشت، به ما نشان می دهد که مذاکره با این کشور راهگشا نیست و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند “چشم امید به جنایتکار اگر از روی ساده لوحی باشد حماقت است و اگر اگاهانه باشد خیانت”.
عرفانی فر با تاکید بر این که مشکلات بی سابقه معیشتی و گرانی های افسارگسیخته ای که امروز شاهد آن هستیم نتیجه تحریم نیست، عنوان کرد: گرانی مرغ عاملی جز ناکارآمدی در مدیریت توزیع دانه و تخصیص ارزی، روغن مایع، پوشک و لاستیک علتی جز عدم مدیریت صحیح ارزی و احتکار سودجویان ندارد، این مدیریت ناصحیح در گرانی گوجه، کره، سیمان و دیگر اقلام مورد نیاز مردم نقش داشته است.
وی تاکید کرد: متاسفانه سیاست های مدیریتی دولت نتیجه این شرایط نابسامان است، دولتمردانی که در پی مذاکره گذشته، علی رغم ادعاهایشان باعث شدند تجربه تلخ برجام رقم بخورد، این روزها با طرح مجدد موضوع مذاکره دنبال سرپوش گذاشتن بر این ناکارآمدی ها و فرار از پاسخ گویی در خصوص عملکرد منفی شان هستند.
سیاست زدگی شدید مدیریتی
سروش کیانی قلعه سرد، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی به خبرنگار ما گفت: ما در بسیاری از جنبه های مدیریتی با یک سیاست زدگی شدیدی مواجه هستیم و اقتصاد ما نیز به مانند دیگر بخش ها از این سیاست زدگی آسیب دیده و می بیند.
به گفته وی، در یک نگاه سیاست زده، اقتصاد هیچ گاه به عنوان یک علم دیده نمی شود، متخصصان تا زمانی که با سیاست های دولتی همراهی کنند مطلوب خواهند بود و دولت ها با اقتصاد دستوری سعی دارند تمام جنبه های اقتصاد را تحت کنترل خود در بیاورند.
این کارشناس تصریح کرد: در چنین شرایطی متخصصان این علم در مدیریت آن نقشی ندارند، چراکه ابعاد جناحی، باندی و گروهی بسیار پررنگ تر از ابعاد علمی و تخصصی است و این امر باعث می شود که یک خود تحریمی در استفاده از نیروی متخصص به وجود آید و کشوری که از جمله موفق ترین کشورهای جهان در زمینه متخصصان اقتصاد به ویژه در برترین دانشگاه های جهان است خود به لحاظ مدیریت اقتصادی با چالش جدی مواجه باشد.
وی اضافه کرد: از این رو تا زمانی که سیاست زدگی و نگاه سیاسی دولتی از حکمرانی اقتصادی کشور حذف نشود، شرایط به همین شکل خواهد بود.
بدعهدی مذاکره کنندگان
کیانی در خصوص مشکلات بی سابقه معیشتی امروز و گرانی های افسارگسیخته که نتیجه سیاست های مذاکره محور دولت روحانی و برجام است، اذعان کرد: پدیده های اقتصادی پدیده های تک متغیره نیستند که تنها یک عامل را دلیل مشکلات یا بهبود بدانیم و از سوی دیگر نفس مذاکره و ارتباط با دیگر کشورها نه تنها عاملی منفی نیست بلکه یک عامل حیاتی در مدیریت اقتصاد است.
وی ادامه داد: یک اقتصاد پویا و مولد علاوه بر نگاه حمایتی و همه جانبه به درون کشور، برای توسعه بازارهای خود و همچنین استفاده از مزیت های نسبی به خوبی با دیگر کشورها وارد مذاکره و رابطه می شود.
به گفته این کارشناس، مذاکرات ایران با دیگر کشورها اگر با بدعهدی طرف مقابل مواجه نمی شد و در شرایط بهتری اتفاق می افتاد، می توانست بسیار برای اقتصاد کشور بسیار مفید باشد.
ضرورت تغییر مدیریت
وی در خصوص تاثیر مدیریت انقلابی، مردمی و جهادی متکی به درون ساخته در حل مشکلات معیشتی گفت: حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند تغییرات اساسی و اصلاحات عمیق اقتصادی است، اقتصاد غیرمولد و ضد تولید، رانتی، دولتی و انحصاری تا زمانی که حل نشود هیچ مشکلی از اقتصاد ایران حل نخواهد شد.
وی تصریح کرد: شاید با تغییر برخی روندها بهبودی کوتاه مدت داشته باشیم اما در بلند مدت تغییر بنیادی ایجاد نخواهد شد که شرایط فعلی ما ایجاب می کند برای نجات اقتصاد ایران باید در زمینه نحوه مدیریت مان تصمیم به تغییراتی بنیادی و شاید سخت بگیریم.
وی اذعان کرد: پس از این اصلاحات و مولد سازی اقتصاد است که آنگاه می توان به توسعه حوزه نفوذ اقتصادی منطقه ای و جهان اندیشید، کاری که بسیاری از کشورهای نوظهور اقتصادی مانند چین انجام داده اند.
برچسب ها :اقتصاد ، برجام ، تحریم ، دولت ، مذاکره با آمریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰