ایران در جمع پنج کشور سازندۀ لیزر پرتوان در جهان
با همت متخصصان و دانشمندان ایرانی و با کسب دانش فنی ساخت «لیزر پرتوان»، ایران عنوان پنجمین کشور سازندۀ این نوع لیزرها را به خود اختصاص داد.
به گزارش پشت پرده , سید مهدی نقوی، معاون تکنولوژی فولاد مبارکه، از انجام موفقیـــتآمیــز عمــلیات تست گـرم لیــزر پرتوان kw ۱۰ در روز چهارشنبه دهم دیماه با همکاری این شرکت در مرکز علوم و فنون لیزر ایران خبر داد و گفت: با کسب این موفقیت ارزشمند قرار است از اردیبهشت سال ۱۴۰۰، این لیزر جایگزین لیزر گازی اروپایی موجود در شرکت فولاد مبارکه شود.
وی با بیان این مطلب در گفتوگو با ایراسین اظهار کرد: در آبانماه سال گذشته که نمایشگاه اپتیک و لیزر برگزار شد، شرکت فولاد مبارکه با مرکز علوم و فنون لیزر ایران قراردادی مبنی بر تولید و ساخت لیزر فیبری و پرتوان kw ۱۰ به امضا رساند و امروز بعد از گذشت حدود یک سال، تست گرم لیزر انجام گرفت و بر ما مسجل شد که توان ساخت لیزر پرتوان در ایران وجود دارد.
نقوی با بیان اینکه در حال حاضر فولاد مبارکه از یک لیزر ساخت کشور آلمان استفاده میکند گفت: بهدلیل وجود تحریمها، امکان تهیۀ قطعات این تجهیز برای شرکت میسر نیست. این در حالی است که از این لیزر در دو بخش خطوط تولید فولاد مبارکه استفاده میشود و اگر دچار مشکل فنی شود، فعالیت در خطوط تولید محصولات سرد با مشکل جدی مواجه خواهد شد. در نتیجه تصمیم گرفتیم تا این لیزر را در داخل بسازیم و بعد از انجام تحقیقات، متوجه شدیم مرکز علوم و فنون لیزر ایران توان ساخت لیزر پرتوان را دارد.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه افزود: استفاده از لیزر ساخت داخل برای شرکت فولاد مبارکه در مقایسه با نمونۀ خارجی، از لحاظ میزان هزینه، حدود ۵۰ درصد ارزانتر تمام میشود و در نتیجه از خروج ارز از کشور جلوگیری میکند.
وی با تأکید بر این موضوع که ساخت لیزر پرتوان اقدامی دانشی و متکی بر تکنولوژیهای بسیار پیشرفته است ادامه داد: اگر ساخت لیزر پرتوان در داخل کشور برای ما میسر نمیشد، تولید محصولات سرد در فولاد مبارکه با مشکل مواجه میگشت.
به گفتۀ وی، لیزر یکی از اقلام گرانقیمت در صنعت به شمار میآید، اما اکنون با دسترسی به توان ساخت لیزر پرتوان در داخل کشور، برنامهریزی برای ساخت ماشینهای جوش لیزری و برش لیزری انجام خواهد شد تا با ساخت آنها با قیمتهای مناسب، این دست از ماشینآلات را در اختیار دیگر صنایع قرار دهیم.
نقوی با بیان اینکه ساخت لیزر پرتوان به دانش فنی زیادی نیاز دارد اظهار داشت: تحقیقات بسیاری برای چگونگی ساخت آن صورت گرفت. البته در ایران توان برای ساخت لیزر کمتوان تا kw ۲ وجود داشت، اما زمانی که قدرت لیزر بیشتر میشود، ساخت آن از لحاظ فنی و دانشی بسیار سخت خواهد بود.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه ادامه داد: در حال حاضر لیزر پرتوان ساختهشده از لحاظ ایمنی و فنی در سطح قابلقبولی قرار دارد و جایگزین مناسبی برای نمونۀ خارجی آن در صنعت فولاد ایران است.
برچسب ها :سازندۀ لیزر پرتوان ، عمــلیات تست گـرم لیــزر ، فولاد مبارکه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰